
- BLOG (0)
Wraz z wrześniem nadchodzi czas powrotu do codziennej rutyny. Zadbaj o doskonały początek dnia, by w pełni cieszyć się swoją pracą i każdą chwilą. Dla miłośników aromatycznej kawy, rozgrzewającej herbaty oraz soczystych owoców zamkniętych w słoiczkach mamy wyjątkową ofertę. Odkryj naszą szeroką gamę produktów i stwórz swoje własne smakowe kompozycje na śniadanie i nie tylko.
Promocja ważna w sklepie Bacówka Towary Tradycyjne w dniach 1-30.09.2023 r. lub do wyczerpania zapasów. Oferta nie łączy się z innymi promocjami.
Pierogi ruskie 400 g
towar niedostępny
Opis
Znakomite pierogi z farszem z białego sera, ziemniaków i cebuli. Wyrób garmażeryjny, gotowany.
Składniki: mąka pszenna, woda, ziemniaki 22%, cebula, ser 9% (z mleka), jaja świeże, olej rzepakowy, masło (z mleka), sól, przyprawy. Zawartość farszu nie mniej niż 30%.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 683kJ/ 164kcal; Tłuszcz 3,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5 g; Węglowodany 27 g, w tym cukry 1,5 g; Białko 6,1 g; Sól 0,86 g.
Pakowano w atmosferze ochronnej. Przechowywać w temperaturze 2-6°C. Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
Pierogi ruskie
Każdy, kto choć raz samodzielnie przygotowywał farsz oraz ciasto na pierogi ruskie, a następnie ręcznie lepił kolejne sztuki, doskonale wie, jak czasochłonne jest to zajęcie. Po wielu godzinach żmudnej pracy pierogi znikają właściwie natychmiast — w końcu kto ich nie lubi? Jeśli tęsknisz za ich smakiem, jednak brak Ci czasu na wałkowanie ciasta i lepienie pierogów, sięgnij po gotowy wyrób garmażeryjny od Bacówki! Gwarantujemy, że się nie zawiedziesz!
Gotowe pierogi ruskie
Jak powstaje niepowtarzalny smak pierogów ruskich? Zgodnie z przepisem należy najpierw przygotować farsz, czyli ugotować i rozgnieść ziemniaki, pokruszyć twaróg oraz zeszklić pokrojoną cebulkę na rozgrzanym oleju. Wymieszane składniki w formie jednolitej masy następnie należy nakładać na wycięte z ciasta koła oraz lepić pierogi tak, by farsz nie wydostał się z nich podczas gotowania. Receptura może wydawać się skomplikowana, jednak przepis na przygotowanie gotowych pierogów z Bacówki jest o wiele prostszy! Wystarczy wyjąć je z opakowania i podgrzać w wybrany przez siebie sposób — w garnku z wrzątkiem, na patelni lub w kuchence mikrofalowej. Najsmaczniejsze są podawane z okrasą ze skwarkami oraz podsmażoną cebulką. Życzymy smacznego!
Ugotowane pierogi ruskie z Bacówki
Sekretem fenomenu pierogów ruskich jest ich prostota — niewielka ilość przypraw oraz powszechnie dostępne składniki. Jednak to właśnie proces przygotowywania farszu o odpowiednich proporcjach sera i ziemniaków, a także żmudne lepienie nadają potrawie szlachetności. Zachęcamy do spróbowania ugotowanych, starannie ulepionych pierogów ruskich z Bacówki. Dzięki naszym wyrobom garmażeryjnym możesz cieszyć się smakiem ulubionych dań bez wielogodzinnej pracy w kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą!
Dodatkowe informacje
Wymagana wysyłka w opakowaniu termoizolacyjnym z wkładem chłodniczym - Bacówka Frozen | Tak |