Oprócz karkówki czy kiełbasek, na grillu możesz przyrządzić także soczysty boczek. To znakomity wybór dla miłośników intensywnego smaku mięsa, który rewelacyjnie komponuje się z dodatkiem pieczywa i świeżych warzyw. Chcesz dowiedzieć się, jak przygotować boczek na grillu? Zapoznaj się z naszymi praktycznymi poradami!
- GOTUJ Z NAMI (11)
- PODPOWIADAMY (20)
Bacówka. Z szacunku do smaków natury.
Kawa a ciąża - czy w ciąży można pić kawę?
PRODUKT MIESIĄCA
Promocja cenowa "produkt miesiąca" ważna 1-31.01.2025 r. lub do wyczerpania zapasów. Oferta nie łączy się z innymi promocjami.
Zapraszamy na zakupy z dostawą do domu!
PROMOCJA NA DZIEŃ BABCI I DZIADKA
W promocyjnej ofercie znajdziesz m.in.: ciasteczka z żurawiną, śliwki w mlecznej czekoladzie, czekolady oraz zestawy ze słodkościami, kawą czy herbatą.
Promocja cenowa na Dzień Babci i Dziadka ważna 16-26.01.2025 r. lub do wyczerpania zapasów. Oferta nie łączy się z innymi promocjami.
Choć zwyczajowo na grillach królują mięsa, na ruszcie warto też zrobić trochę przestrzeni dla innych produktów, takich jak warzywa czy... sery! Te ostatnie wskutek grillowania stają się miękkie w środku, zyskując jednocześnie chrupiącą skórkę. Świetnie sprawdzają się zarówno jako samodzielne danie, jak i w charakterze dodatku. Co zaś najważniejsze, ich przygotowanie jest banalnie proste! Sprawdź więc, które sery nadają się na ruszt i zapoznaj się z naszymi sprawdzonymi przepisami!
Kiełbasa z grilla to jeden z klasyków polskiej kuchni. Jej niepowtarzalny aromat można wyczuć przede wszystkim w sezonie letnim, kiedy nad ogrodami i działkami zaczyna się unosić dym z rozżarzonych rusztów. Choć przyrządzenie kiełbaski z grilla nie wymaga żadnych specjalistycznych umiejętności, warto zastanowić się nad tym, jaki jej rodzaj w ogóle wybrać i czy trzeba ją doprawiać. Na te i inne pytania odpowiemy w poniższym poradniku!
W upalne dni nie ma nic lepszego niż pyszna lemoniada! To wyjątkowy napój, który fantastycznie smakuje, a zarazem orzeźwia. Zastanawiasz się, co jest takiego wspaniałego w wodzie z cytryną? Dzięki naszym przepisom i produktom z asortymentu Bacówki szybko przekonasz się, że ten napój może być czymś więcej! Dowiedz się, jak zrobić dobrą lemoniadę w domu!
Sezon grillowy można uznać otwarty! Chcesz zajadać się przekąskami z grilla, które najlepiej smakują na świeżym powietrzu w gronie znajomych? Nie możesz się doczekać, żeby wrzucić soczyste mięso lub szparagi na rozgrzany ruszt? W tym artykule przedstawiamy nowe pomysły i sprawdzone przepisy na dania z grilla – zarówno dla mięsożerców, jak i wegetarian. Z nami urozmaicisz swoje grillowe menu i zaskoczysz swoich gości!
Słoneczny dzień to doskonała pora na relaks na łonie natury. By wszystko było idealnie, należy nie tylko wybrać odpowiednie miejsce, ale też zabrać na piknik odpowiednie przedmioty, które umilą relaks i ułatwią obcowanie z przyrodą. Co warto wziąć ze sobą? Co może okazać się niezbędne i o czym nie można zapomnieć? Poznaj 10 obowiązkowych pozycji, które doskonale sprawdzą się podczas pikniku w gorące dni!
Przyjęło się, że przygotowanie domowych przetworów na zimę wymaga użycia cukru. Nie tylko dodaje on smaku dżemom i konfiturom, ale też zapewnia im odpowiednią konsystencję i działa jako naturalny konserwant. Jego wysoka zawartość zapobiega rozwojowi mikroorganizmów, dzięki czemu przetwory dłużej nadają się do spożycia. Nie każdy jednak wie, że takie przysmaki można również zrobić bez grama cukru. Wykorzystuje się w tym celu na przykład janginizację. Dowiedz się, na czym polega ten proces!
Desery bez dodatku cukru mogą być nie tylko pyszne, ale i wyjątkowo ciekawe. Szeroki wybór rozmaitych produktów skutkuje bowiem różnorodnością dostępnych smaków i aromatów. Chcesz przekonać się, jak na kubki smakowe oddziałują łakocie bez cukru? Zapoznaj się z naszym poradnikiem i sprawdzonymi przepisami na desery!
Domowy pasztet to nieodłączny element świątecznych śniadań innych uroczystych posiłków. Możesz przyrządzić go z mięsa wieprzowego, wołowiny, kurczaka, a nawet z dziczyzny. Szczególną popularnością – za sprawą lekkiej konsystencji i delikatnego smaku – cieszy się jednak pasztet z królika. Jak przygotować taki przysmak? Zapoznaj się ze sprawdzonym przepisem na pasztet domowy!
Pierogi to absolutna klasyka polskiej kuchni. Możesz wypełnić je mięsem, serem, owocami, kapustą i grzybami... oraz wieloma innymi składnikami, które odpowiadają Twoim preferencjom kulinarnym. Zaletą tego dania jest również możliwość jego mrożenia i przechowywania przez długi czas. Aby z niej korzystać, musisz jednak najpierw zapoznać się z podstawowymi zasadami zamrażania i odmrażania pierogów.